• Snelle levering
  • Veilig betalen
  • Playtime gegarandeerd

Informatie over Nature's Specialties

Nature's Specialties

Nature’s Specialties is een verzorgingslijn met rijke natuurlijke ingrediënten. Het is biologisch afbreekbaar, vrij van siliconen en parabenen en een groot deel van de producten zijn sulfaat vrij. De verzorgingsproducten zijn niet op dieren getest en bevatten geen dierlijke ingrediënten. 

 

De shampoo's en conditioners zijn te verdunnen met warm water. Bij elk product staat aangegeven hoe te verdunnen. De shampoo's zijn met elkaar te mixen en de conditioners onderling ook. Zo maak je gebruik van meerdere eigenschappen tijdens het wassen. 

 

Het beste resultaat verkrijg je door een stappenplan te volgen. 

Je kunt je hond het beste 2x wassen. Het wassen met de eerste shampoo (High Concentrate) zorgt ervoor dat de vacht en huid goed schoon wordt en dat de haarschubben zich openen. Hierdoor wordt bij de tweede keer wassen de verzorgende shampoo goed opgenomen. Zo kunnen de verzorgende eigenschappen optimaal opgenomen worden. 

Als afsluiter gebruik je een conditioner. Hierdoor worden de haarschubben weer gesloten en heb je langer resultaat van het product. 

 

Voorbeeld stappenplan:

  1. Was de hond met High Concentrate Pre-Wash shampoo. Deze shampoo haalt het vuil uit de vacht en wast echt goed schoon. Het zet de haarschubben open. 
  2. Kies een verzorgende shampoo naar keuze. Je kunt verschillende shampoo's met elkaar mengen of 1 soort gebruiken. 
  3. Om de wasbeurt af te sluiten gebruik je een conditioner. Dit zorgt ervoor dat de haarschubben zich weer sluiten. De vacht wordt heerlijk zacht en is makkelijker te borstelen. De Re-Moisterizer ruikt naar babygeur en de Silky Plum naar pruimen.
  4. Als laatste stap kun je de (handdoekdroge) vacht inspraken met een anti-klit spray of verzorgende spray. Dit product voegt extra verzorging toe en helpt bij het ontklitten. Mijn persoonlijke favoriet voor de wat drogere vacht is de Sheablast spray. Deze is zeer verzorgend en maakt de vacht ultrazacht en luchtig. 

 

Na het wassen kun je je hond een speciale hondenbadjas aan doen voor een kwartiertje. Dit neemt veel water op en je verkort het droogblazen van de vacht. 

 

Hierna blaas je de vacht droog met de waterblazer. Hiermee blaas je de vacht los wat weer klitten voorkomt. Dit kun je ook tussendoor doen als de vacht vies is of nat door een regenbui. 

Een vieze vacht is moeilijker te borstelen en klit sneller. 

 

Tag ons @trimsalon_doodlecare of gebruik de hashtag #trimsalondoodlecare #doodleplay

Rating: 0 sterren
0 stemmen