Gebitsreiniging

Naast vachtverzorging is onderhoud van het gebit van uw hond net zo belangrijk. Heeft uw hond last van tandplak, tandsteen of ontstoken tandvlees en stinkt uw hond daardoor uit zijn/haar mond, dan is een gebitsreiniging noodzakelijk.

Lukt het uzelf niet om de tanden te poetsen/reinigen?

Trimsalon DoodleCare biedt u een gebitsreiniging aan voor uw hond zonder narcose, pijnloos en geluidloos!

 

Tandenreiniging en mondhygiëne voor uw hond.

Negen op de tien honden hebben problemen met hun gebit wat veroorzaakt wordt door tandplak en tandsteen. Om dit te laten behandelen, bij een dierenarts, houdt meestal in dat de hond onder narcose moet. De behandeling onder narcose is vaak een vervelende en risicovolle ingreep voor uw hond (Vooral als deze al op leeftijd is).

 

Hoe werkt het?

Er wordt gereinigd met een tandenborstel die ultrasone geluidstrillingen veroorzaakt. De tandenborstel wrijft niet over de tanden, maar produceert met een speciale tandpasta miniscule luchtbelletjes in de mond. Deze belletjes imploderen op en rond de tanden en is geheel gevoelloos en geluidloos. Dit proces zorgt ervoor dat tandsteen binnen enkele minuten poreus wordt en hierdoor goed kan worden toegepast op een gebit met diverse problemen, zoals: een slechte adem door tandplak, bruine aanslag vanwege tandsteen en ontstoken tandvlees.

De ultrasone tandenborstel verwijdert vervuiling, tandplak, tandsteen en dood tevens de bacteriën waardoor het gebit weer schoon en fris wordt. Deze behandeling is effectief zonder dat het glazuur wordt beschadigt en zorgt ervoor dat de onaangename geur in de mond van uw huisdier minder wordt.

 

Duur van de behandeling

De gebitsreiniging duurt circa 45 tot 60 minuten. Bij een sterk vervuild gebit kan het voorkomen dat niet al het tandplak of tandsteen verwijderd is en zal een 2e behandeling aan te raden zijn. Mocht er na enige tijd weer tandplak of tandsteen gevormd zijn, dan kunt u ervoor kiezen om bij de volgende trimbeurt een onderhoudsbehandeling  bij te boeken zodat het gebit van uw hond schoon en fris blijft.

 

De behandeling

Afhankelijk van de hoeveelheid tandplak en ontsteking-vorming bepalen we hoe vaak de hond terug moet komen voor behandeling.

  1. De eerste behandeling duurt een uur, omdat de honden de eerste keer moeten wennen aan de behandeling.
  2. De volgende behandelingen duren gemiddeld een half uur.
  3. Daarna kan het gebit bij gehouden worden gelijktijdig met de trimbehandeling.

 

De kosten

Behandeling Prijs
Eenmalige aanschaf van het opzetstuk voor de tandenborstel € 10,00
1ste behandeling van 1 uur € 70,00
Nabehandeling van 30 minuten € 45,00

 

Voorwaarden:

  • Het resultaat is afhankelijk van het gedrag van uw hond, de mate van vervuiling en de staat van het gebit.
  • Bij een ernstig vervuild gebit kan het zijn dat 1 behandeling niet voldoende is en zal de behandeling moeten worden herhaald voor een goed resultaat. Er wordt met u besproken wat het vervolgplan en tarief is. 
  • De hond kan alleen behandeld worden als er toegelaten wordt dat er in zijn/haar bek gekeken en gevoeld mag worden.
  • Wanneer de staat van het gebit dusdanig ernstig is aangetast, is het noodzakelijk dat de behandeling door een dierenarts moet worden uitgevoerd. Ik zal ten alle tijde zelf beoordelen of een gebit kan worden behandeld. Indien de behandeling niet mogelijk is door gedrag van de hond en/of losse tanden en kiezen, geld er een consult tarief van € 25,00 wat in rekening wordt gebracht.