Vachtverzorging

Behalve het bezoek aan de trimsalon is het dagelijks onderhoud van de vacht aan u als 'baas'.

Het is verstandig om hier zo vroeg mogelijk mee te starten. U kunt uw pup al vanaf het moment dat het bij u komt laten wennen. Een pup heeft nog geen klitten en dan is de vachtverzorging een prettige ervaring. 

 

Regelmatig borstelen en nakammen is bij een Labradoodle noodzakelijk. Ik geef u graag informatie over hoe u moet borstelen en welke materialen en producten u kunt gebruiken voor uw hond. 

De vacht van de Labradoodle (of andere doodle kruisingen) heeft intensieve verzorging nodig. Afhankelijk van het vachttype (fleece, wavy, curly) zijn er speciale borstels, kammen en verzorgingsproducten nodig om een mooie klitvrije en gezonde vacht te behouden. 

 

Vachtwissel

De vachtwissel vindt plaats zo tussen de 8 en 15 maanden. Dit betekent dat de puppyvacht plaatsmaakt voor de volwassen vacht. Doordat de haren in de vacht blijven hangen krijg je klitvorming.  Het is dan ook noodzakelijk om de vacht in deze periode goed te borstelen. Het advies is ook om de vacht tijdens deze periode iets korter te houden. 

 

Klitten en vilt

De haren die loskomen uit de huid blijven in de vacht hangen. Als dit niet met borstelen verwijdert wordt zullen deze haren zich mengen met de vacht en een klit vormen. Als de klitten tot op de huid komen noemen we dit vervilting. Dit is zeer pijnlijk voor de hond. U kunt dit voorkomen door op tijd naar de trimsalon te gaan en advies te vragen over de vachtverzorging.